5 TIPS MENGURANGKAN DEMAM ANAK – Audelia Naturals

5 TIPS MENGURANGKAN DEMAM ANAK


Sebagai langkah tambahan bagi pencegahan untuk mendapat Influenza, kebanyakan ibu bapa mengambil langkah tambahan untuk melindungi anak-anak mereka. Oleh kerana itu, di Audelia Naturals, kami sebagai ibu bapa mengambil inisiatif untuk menyediakan pati minyak bagi pelindungan bayi dan kanak-kanak.

 

Anda juga boleh kurangkan demam anak dengan menggurangkan demam dengan beberapa tips:

  1. Pantau suhu badan anak

Sentiasa kawal suhu badan anak anda menggunakan termometer. Sekiranya suhu masih tinggi, pastikan anda mandikan anak atau lap badan mereka dengan kain basah untuk kurangkan suhu badan.

  1. Mandikan atau lap badan anak

Untuk kurangkan suhu badan, anda perlu mandikan mereka. Jangan sesekali hanya lap badan sahaja, kononnya mereka akan sejuk dan demamnya bertambah. Semua itu adalah mitos. Sabun mandian Audelia Naturals, Top To Toe Cleanser yang mengandungi Frankincense, dapat membantu meningkatkan sistem imunisasi badan dan sekali gus dapat meneutralisasikan virus tersebut.

  1. Pakaian yang nipis

Elakkan daripada memakaikan pakaian yang tebal kepada anak yang demam kerana ini boleh menyebabkan haba panas terperangkap. Sebaiknya, pakaikan pakaian nipis kepada si kecil yang demam dan sapukan pati minyak Baby Shield ke tapak kaki dan belakang badan anak untuk menyokong  peningkatan sistem imunisasi.

Pati minyak Baby Shield ini mempunyai campuran ekstrak pati minyak Evening Primrose yang dapat melembabkan kulit dan membantu melegakan eczema dan alergi kulit. Pati ini juga mengandungi Frankincense yang meningkatkan sistem imunisasi, mengurangkan kelesuan badan dan membantu pertumbuhan bayi.

  1. Pastikan perut anak di isi

Makanan dan minuman adalah esen kepada kitaran hidup dan sekiranya perut anak tidak di isi, semakin lesu dan juga boleh menyebabkan dehidrasi. Jadi, sebahagian dari pemantauan yang anda perlu lakukan adalah dengan memastikan mereka makan dan minum. Untuk bayi, anda perlu sentiasa memberi susu.

  1. Suhu persekitaran yang sejuk

Masih ada yang menutup kipas untuk menggalakkan badan berpeluh semasa demam.  Persekitaran yang panas hanya akan menaikkan suhu badan mereka. Sebaiknya pastikan persekitaran mereka sejuk dan buka pendingin hawa, sekiranya ada. Persekitaran yang panas hanya akan menaikkan suhu badan mereka. Tetapi jika anda menghalakan kipas kepada bayi, pantau untuk mengelakkan kembung perut. Gunakan pati minyak Happy Belly dan sapukan kepada bahagian perut mereka untuk mengelakkan kembung perut.

.

ps : untuk ibu bapa yang mahu dapatkan Audelia Naturals, dapatkan diskaun RM20 untuk pembelian pertama bernilai RM180 dan ke atas.

 Back to the top